Aartsengelen


Aartsengelen

Tot nog niet zo lang geleden was menselijk contact met aartsengelen een gave, goddelijke wezens brachten onverwachte bezoeken aan mensen die vaak een vroom leven leidden. Tegenwoordig is dat volledig veranderd. We kunnen allemaal leren in contact te komen met aartsengelen en in ons dagelijks leven steun en begeleiding van hen ontvangen.
De voornaamste aartsengelen zijn Michaël, Gabriël, Rafaël en Uriël.
De meeste namen van aartsengelen eindigen op el, een verwijzing naar (een) god.
 
De Aartsengelen hebben ieder een specifieke kwaliteit zoals: genezing, bescherming, vertrouwen en bewustwording.
 


Michaël    De Leider
Naam: “Die als god is” 
 

Michaël ook wel de rechterhand van god genoemd. Michaël is de bevelhebber van alle aartsengelen. Wanneer we met Michaëls energie verbonden zijn, zijn we zeker van goddelijke kracht, en weten we dat al onze taken en spirituele opdrachten zonder moeite of angst kunnen worden voltooid. Hij symboliseert moederliefde, welwillendheid en zorgzaamheid.

Gabriël    De Boodschapper
Naam: “God is mijn kracht”
 

Gabriël fungeert als poort en brug tussen de werelden. Hij is de eerste aartsengel die we ontmoeten naarmate we naar boventrekken, of dat nu op een mystieke tocht is of als we bij de dood onze huidige gedaante verlaten. Niet iedereen verwacht in de schijnwerpers te staan, maar met Gabriël werken zal uw innerlijk licht doen branden en u zult schitteren als een ster.
Rafaël    De Genezer
Naam: “God heeft genezen”


Rafaël brengt troost en genezing voor iedereen die op zijn pad is verdwaald. Genezing van het lichaam is nauw verbonden met genezing van het hart, en Rafaël verschaft ze allebei. Ze helpt ons om negativiteit te verjagen en moedigt ons geduldig aan om verder te gaan.Uriël   De Zilveren Lichtstraal

Naam: “God is licht”


In de mystiek worden de aartsengelen vergeleken met de stralen van het goddelijke licht. In dat opzicht is aartsengel Uriël de zilveren lichtstraal.
Aartsengel Uriël heerst over de aarde en werkt nauw samen met alle krachten en machten die het goed voor hebben met onze planeet. Hij symboliseert moederliefde, welwillendheid en zorgzaamheid
.

 
Share our website